Rá/Emó-ció

2013.08.09. 17:11

Szóval a múltkori előrejelzést ott hagytuk abba, hogy Augusztus 5-tel a Merkúr kimegy a saját jegyéből az Ikrekből és áthalad a Rák jegyébe.

Persze a Jupiter még mindig ott lesz az Ikrekben és még vagy egy jó 10 hónapig ott is marad, de ezt nem fogom újra leírni, mert ha ide a kattintotok, az benne van az utolsó előre jelzésben, de egyértelmű, hogy azóta más is változott az égbolton.

A belső harcok még mindig meghatározó élmény lesz a kicsiny kis lelkeinkben, de most nem a Jupiter/Merkúr végett a spirituális és a materiális gondolkodásunk ütközik, hanem azáltal, hogy a Merkúr a Hold jegyébe lesz, és a Hold az érzelmeink bolygója, így most az érzelmi és a racionális intelligenciánk fog egymással szembe kerülni.

Szerencsére most minden más zavaró tényező nélkül a Nap is a Rákban lesz egészen Augusztus 16-ig, és így legalább az meg fog könnyebbülni, hogy beszélni tudjunk a belső világunkról. Mint sokan már tudjátok a Nap és Merkúr együttállás mindig igaz, tanító beszédet jelent és jó kommunikációs képességeket is rejt magában, szóval ezzel az állással ki tudjuk majd adni magunkból a kételyeinket és vágyainkat.

Közben Augusztus 11-én a Vénusz majd bele halad a Szűz jegyébe, ahol a lehető leggyengébb pozícióba kerül majd és ott is lesz egészen Szeptember 5-ig ami azért nehezíteni fogja a helyzetet. A Vénusz gyengesége kihathat az érzelmi és érzéki világunkra is. A Vénusz a luxussal, a kényelemmel, az ínyencséggel és a tanult szexualitással is kapcsolódik. Szóval egy olyan szakaszban, amikor a Hold és a Merkúr az érzelmi és az analitikus intelligenciánk finom beállításokon dolgoznak, érdekes lehet az a jelenség, amikor a Vénusz, ami az önjutalmazás bolygója is egyben a lehető leggyengébb helyen áll.

Szóval itt az idő még egy kis belső munkára!

Ezt még az is bonyolítja, hogy a Mars is áthalad a lehető leggyengébb helyzetébe Augusztus 18-án, ami szintén kapcsolódik a fizikai én érzetünknek. Amint már mondottam a Vénusz a tanult szexualitás, a Mars meg az ösztönös szexualitás. Szóval a zsigerből jövő önjutalmazási mechanizmusaink a Marssal kötődnek, így ez is rátesz majd egy lapáttal a belső dolgainkra.

Persze a két nagy karmikus tanító bolygó a Szaturnusz és a Rahu még mindig a Mérlegben vannak, azaz a természetes zodiákus partnerkapcsolattal kötődő jegyében, szóval előtérbe kerülhetnek a „ki mit kap a kapcsolatában és a partnerétől” témakör, de ne feledjük a mostani szakasz finombeállításokról szól.

Ilyenkor mindent figyelembe kell venni. A Védikus Pszichológia fő dilije az, hogy egy kapcsolat nem csak 2 félről szól, de magáról a kapcsolatról is. Sokszor az is megfigyelhető kapcsolatoknál, hogy olyannyira nagy az elfogadás, a szeretet és a másik megbecsülése a feleknél, hogy szinte önfeláldozva is, de olyan mértékben fogadják el egymás dolgait és bajait és bánatait, hogy az már ártalmas a kapcsolatra nézve.

Emberek hajlamosak jóságból és szeretettből elmenni olyan irányba, hogy az lehet, hogy mint áldozat jó mindkét félnek a másik irányából, de pl. ha ez azzal jár, hogy próbálunk minél több időt adni a másiknak, hogy töltődjön, eddzen az egy idő után már a kapcsolat rovására megy, mert elkezdünk egymással kevesebb időt eltölteni.

Szóval a mostani idő ezek, és ezekhez hasonló finombeállításokat fognak előtérbe helyezni, hajrá!

Persze a Ketu a Kosba van, tehát sokat fogunk agyalni a dolgainkon, és a megoldás szemszögéből és hajlandóak leszünk befogadni alternatív irányokból érkező tanításokat is, meg a lassú bolygók pont ugyanott vannak, mint a múltkori bejegyzésben, de az már át lett tárgyalva.

Külön köszönet Baktai Ádámnak aki Védikus tudásán keresztül írta a havi előrejelzést.

Az idő lesz a tanúja.

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzetes.blog.hu/api/trackback/id/tr805454119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása