Az életemben vannak visszatérő örömök - minden karma (legyen az poláris (jó/rossz) vagy szimplán megtapasztalás). Moola mantra is ilyen Nekem. Nem is emlékszem már, hogy talláltam Rá. Deva hangjának tisztasága elsőre is velőtrázó volt. Nagyobb élmény számomra Loreena McKennitt volt - élőben. Nem vagyok egy pityergős fajta, de Loreena koncertjén sírtam (2011 december). Földhözvágott a megdöbbenés, hogy valakinek olyan kristálytiszta lehet a hangja élőben, mint a lejátszóból. Deva is volt Judapesten, Isteni humor, hogy kb. 10 nappal a koncert után láttam meg a plakátot (is). Lentebb a Moola mantra szanszkrit szövege, magyar fordítása. Még lentebb a "Hare Krisna" - Viktor mondott belőle napi 1.800-at (+/-). 18 kört, ha nemt tévedek. Igen, az 18x108. Esetlennek érzem magam Viktorrak szemben. Nem is tudja, hogy az életem mentette meg. Napisten Fiai - mindennap meghal a reményem és újjászületik. Ez a törvény. Hiszem az Egy Istent, az Anya Szentet is,de az egyházat már nem. Két-s-ég amit mívelnek, de az egységről beszélnek. Látod,látod? Nem kell nyelvésznek vagy zseninek lenned, hogy megértsd. Csak figyelj. Légy. Itt. Most. Velem.Veled.

 

Hol vagy most ?

 

Moola Mantra

"Om Satchitananda Parabrahma

Purushottama Paramatma

Sri Bhagavathi Sametha

Sri Bhagavathe Namaha"

OM - A legősibb hangja az Univerzumnak, mely mindent megalkotott. Az Univerzum erre a hangra rezonál. (AUM-ként is megtalálható - Mr.Escobar)

SAT- Az alaktalan, a “Megnyilvánulatlan”, amit az Univerzum ürességeként tapasztalunk.

CHIT - Az Univerzum Legfelsőbb végtelen Szelleme, avagy a Tiszta Tudatosság.

ANANDA- Az öröm, az áldás, az örök boldogság.

PARABRAHMA- A Legfelsőbb Teremtő.

PURUSHOTHAMA – A legmagasabb világból minket vezető legfelsőbb energia, amely az emberiséget segíti ezen a Földön. P

ARAMATHMA - A legfelsőbb belső energia (a Belső Isten, a Belső Vezető, a Felsőbb Tudat, Antaryamin, stb, aki vezet, és segít minket), amely minden lényben jelen van.

SRI BHAGAVATI- A Teremtés női aspektusa.

SAMETHA- Azt jelenti: lelki közösség, együtt.

SRI BHAGAVATE- A Teremtés férfi aspektusa.

NAMAHA - Az Univerzum üdvözlete vagy a felé való alázatos leborulás.

 

Hare Krishna mantra

 

Hare Krisna Hare Krisna

Krisna Krisna Hare Hare Hare

Ráma Hare Ráma Ráma Ráma

Hare Hare

 

Hare- Ó energia az Úr Krishna – a Leg vonzóbb Rama – Ó legfelsőbb Úr Krishna és Rama – A mindent vonzó és a legfőbb élvezet ura A mantra kántálása segít, hogy Krishna és Rama segítségével, transzcendens szerető szolgálatukkal elérjük a lelki boldogságot. A kántálás egy idő múlva vágyat ébreszt a táncolásra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzetes.blog.hu/api/trackback/id/tr755551166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása