Dorj

2013.11.20. 09:04

Loredanával még beszéltem pár percet, utána minden komolyabb motiváció nélkül indultam olaszra. Belépek, belebotlok Dorj-ba, leseggelek.

- Te, Dorj! Van könyved? Megint azt az egyet hagytam otthon.

- Jaja, van persze.

Megszokott módon (cse)pereg az óra, 10-15 perc elteltével félhangosan szól hozzám D.

- Tamás, where you from?

- Hungary.

- Hm... - maga elé vesz feladatlapot, valamit kapar rá, elém böki. Gyors mozdulattal megfordítja a tollát, végével kétszer oda koppint, hogy "mivanmár!". Szemem sarkából lesek oda. ATILLA - írta nagy, nyomtatott betűkel. Ránézek, Ő rám és kérdezi:

- You?

- Of course.

De persze, tudom finnugorok, meg mogulok,modulok,és tulkok, sőt valójában Petőfi egy szlovák költő volt a magyar elnyomás alatt! Mi több (Hunyadi) Mátyás román király volt a magyar fölött. 

Akkor, hogy is van ez a történelem?

attilaempire_1.jpeg

(Dorj-al itt ismerkedtem meg, egy mongol srác. Isten kegyes volt hozzá, felesége van, profi játékos volt a török am.foci ligában - 2 évig)

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzetes.blog.hu/api/trackback/id/tr145632695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása