Rózsa

2013.12.05. 18:23

Szinte észre sem vettem. Csendben, lassan, elbújva csírázott ki Szodoma mocsokában. Lágy még. Könnyed, pici és törékeny. Már látod, ott! Nézd, igen ott! Lassan csordul ki sárga könnye. Lágyan táncol a szélben, könnyedén. Feje már fehér, még zárt, alig látni a szemeit. Lejjeb tekintek, Kerecsen száll fell száráról, amott Turul költi tojásait. Csodás – szólt Krisztus és elnyúlt egy kád forró vízben. Alábukott, majd hanyagul két lábát, két kezét a kád peremére tett. Nagyott szippantott a vaskos Churchillből – keze szájától lágyan esett a kád mellé. Megkönnyebülten fújta ki a füstöt. Hol a száján, hol az oldalán.

- Hé Buddha! Sokat piálsz! Akkor a májad, hogy már Én is azt hiszem, hogy dagadt vagy! – Buddha nem válaszolt, csak jobbra balra dülöngélve ült a fa alatt, megvilágosodott mosollyal az arcán.

- Neki már mindegy! – veregette meg Máni vicces barátsággal a bal vállát.

Csendben figyelték a sóbálványok között hetykén táncoló rózsát. Keserű a komor éj. Nem csak komor, keserű is.

- Még a csillagok sem bújtak elő. – jegyezte meg Konfúciusz halkan.

- Sssh...! – tánca gondolkodásra késztet! Vajon forog-e a Föld? Igaz-e amit mondanak rólunk? Meggyőződtek-e róla? Jó-e amit mondanak rólunk? – lamentált el Szókratész.

 

 dancingrose.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerzetes.blog.hu/api/trackback/id/tr365669346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása